Landsbygdsnätverket
Alain Grenard och Patrik Olsson

Lyssna när kostchefen Alain Grenard och LRF-ordföranden Patrik Olsson berättar hur de gjort i Värmland för att få upp intresset för mer lokalt producerad mat till offentliga måltider. Foto Ida Lindhagen

Som grädde på moset - lokalproducerad mat i offentliga kök

På flera olika håll jobbar kommuner och landsting för att få in mer lokalproducerad mat i sina kök. Men stora volymer, kontinuitet och krav på statistikunderlag kan göra det svårt för små producenter att leverera till det offentliga. Podden Landet tar sig till Värmland där ett projekt resulterat i att skolelever i hela regionen numera äter lokalt producerad mat dagligen.

Efter värmerekord och torka är det mer aktuellt än någonsin att kommunerna bör göra allt de kan för att köpa in lokalproducerad mat till offentliga måltider. Hör om projektet där de värmländska kommunerna samverkar och skapar positiva effekter på flera sätt.

Kockarna är en central del för att skapa ett sug och en efterfrågan för råvaran

Publicerades 2018-08-08

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU