Landsbygdsnätverket
Anna-Karin Quetel och Richard Tellström

Nutritionisten Anna-Karin Quetel och Richard Tellström docent i matkultur och mattrender, mest känd från tv-programmet Historieätarna, gästar årets första avsnitt av podden Landet. Foto: Ida Lindhagen

Du är vad du äter – om krav på specialkost i offentliga kök #74

Årets första avsnitt blir ett samtal om skämsmat och gränser när mattrendsforskaren Richard Tellström och nutritionisten Anna-Karin Quetel diskuterar specialkost. Varför är specialätare vanligare i städer? Vad säger maten du äter om dig? Och hur långt är det egentligen rimligt att det offentliga går oss till mötes i våra önskemål om vad vi vill äta?

Medverkande:
Richard Tellström, författare, föreläsare och docent i ämnet matkultur och mattrender
Anna-Karin Quetel, projektledare Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg på Livsmedelsverket

Mat är ett kommunikationsmedel för värderingar. Vi äter inte nutrition. Vi äter inte energi. Vi äter det vi ställer upp på.
- Richard Tellström

Som jag ser det måste vi begränsa antalet specialkoster. Det kan inte fortsätta stiga som det gör nu. Vi måste dra en gräns.
- Anna-Karin Quetel

Publicerades 2019-01-10

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU