Landsbygdsnätverket
Landet lär, webbinarier från Landsbygdsnätverket

Landet lär - webbinarier

En serie med webbinarier för att samla kunskap om Sveriges landsbygder och kustsamhällen. Ett webbinarium är ett semenarium på webben. Landet lär ska vara lättillgänglig kunskap som förmedlas av kunniga människor som är experter inom olika områden.

Landet lär kommer att arrangeras på tisdagar under lunchtid mellan 12:00 till 12:45. Samtliga avsnitt spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand på den här sidan.

Listan med kommande webbinarier uppdateras fortlöpande. Klicka på anmälningsknapparna nedan för mer information och möjlighet att anmäla dig.

#2 - Tisdag 27 februari, kl 12:00-12:45

Ordning och bereda - valberedningens viktiga roll - Josefine Qvarfordt, författare

Landet lär om valberedningarnas viktiga roll

#3 - Tisdag 6 mars, kl 12:00-12:45

Jag vill bli bonde! - Regenerativt jordbruk - Märta Jansdotter, Gröna Gårdar

Landet lär om regenerativt jordbruk.

Inspelade avsnitt

Här samlar vi alla genomförda avsnitt i serien Landet lär. Klicka bara på bilden för det webbinarie du vill se i efterhand. Tyvärr stöder inte mobila enheter inspelade avsnitt med Adobe Connect utan då rekommenderas du att först ladda ner webbläsaren Puffin till din mobil eller läsplatta och sedan gå till den här sidan och klicka på önskat avsnitt.

#1 - Tisdag 20 februari, kl 12:00-12:45

Landsbygders möjligheter och utmaningar - Lina Bjerke, Högskolan i Jönköping

Landet lär om möjligheter och utmaningar på landsbygden.

Teknisk information

Verktyget som vi använder är Adobe Connect och det enda du behöver för att kunna använda det är Adobe Flash Playerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vilket de flesta datorer har installerat. Även datorer som vanligtvis är låsta för nedladdning av programvara ska kunna köra det insticksprogram som startas så fort du klickar på länken till webbinariet.

Du följer webbinariet i en dator eller om du har en mobil eller en surfplatta så laddar du först ner Adobe Connects app.

Vill du i förväg testa ifall din dator stöder Adobe Connect kan du göra det via den här länken och logga in som gäst: https://wezupport.adobeconnect.com/supportrum/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Där kan ni även ställa frågor om Adobe Connect på vardagar mellan 08:30-17:00.

Illustration: Bastamanography, CC BY-NC-SA 2.0

Kontaktperson

Tommy Nilsson, kommunikationssamordnare

Tel: 036-15 52 22, 072-586 67 72

Tommy ansvarar för webbplatsen och och sociala medier. Han är också kontaktperson i kommunikationsfrågor gentemot arbetet inom lokalt ledd utveckling samt grupper inom det internationella samarbetet. Tommy samordnar också webbinarier i serien Landet lär.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU