Landsbygdsnätverket
Alain Grenard och Patrik Ohlsson

Lyssna på när kostchefen Alain Grenard och LRF-ordföranden Patrik Olsson berättar hur de gjort i Värmland för att få upp intresset för mer lokalproducerad mat i offentliga kök. Foto Ida Lindhagen

Som grädde på moset - lokalproducerad mat i offentliga kök

Efter värmerekord och torka är det mer aktuellt än någonsin att kommunerna bör göra allt de kan för att köpa in lokalproducerad mat till offentliga kök. I podden Landet hör du kostchefen i Karlstad, Alain Grenard och LRF-ordföranden Patrik Ohlsson berätta hur de gjort i Värmland för att lyckas. Ett projekt där de värmländska kommunerna samverkar och som skapar positiva effekter på flera sätt.

Lyssna och låt dig inspireras av detta avsnitt som projektet MATtanken står bakom.

— Det här angreppsättet gör det intressantare för värmländska bönder att vara leverantörer, säger Patrik Ohlsson, ordförande i LRF Värmland, om projektet.

Att kockarna i Sveriges alla offentliga kök har en nyckelroll blir tydligt i poddens samtal.

— Är inte kockarna med från början så blir det inte bra, förklarar Alain Grenard , kostchef i Karlstad.

Publicerades 2018-08-08

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU