Landsbygdsnätverket

Nyhetsarkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Se webbinariet om skolluncher på lektionstid i efterhand
    Den 11 oktober arrangerade MATtanken ett webbinarium om hur skolmåltider på lektionstid fungerar och på vilket sätt de kan integreras i den pedagogiska verksamheten. Webbinariet spelades in och kan ses här.
  • Koll på matens ursprung - hur svårt kan det vara?!
    Det finns ett stort intresse hos alla aktörer i livsmedelskedjan att skapa förutsättningar för de offentliga köken att få bättre koll på var maten kommer ifrån. Det blev tydligt under den branschdialog som MATtanken arrangerade tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland den 9 oktober i Göteborg.
  • Måltidsnyckeln väcker barnens nyfikenhet på mat
    Barnens matresa börjar på förskolan med kreativt utforskande som skapar matglädje. Genom projektet Måltidsnyckeln tar förskolorna i Västerhaninge ett helhetsgrepp kring maten.
  • Webbinarium: Skollunch på lektionstid
    Hur fungerar skolmåltider på lektionstid och på vilket sätt kan de integreras i den pedagogiska verksamheten? Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 11 oktober 13.30 - 14.45.
  • Höga krav och små volymer - Rättvik upphandlar med mod för hållbarhet
    Genom aktiv kontakt har Rättviks kommun lyckats få fler lokala leverantörer att lämna anbud vid de senaste upphandlingarna.
  • Hur kan satsningen kring skolmat göras ännu bättre och hur kan det gynna landsbygden? Lyssna på Eva Sundberg, Dayle Hayes och Annika Unt när de samlar inspiration från andra länder. Foto: Ida Lindhagen Kom och ät - om skolmatsveteranen Sverige
    Sverige är unikt när det kommer till skolmat. Här har alla barn i grundskolan rätt till en skattefinansierad och näringsriktig måltid per dag. Men podden Landets gäster tycker att vi kan använda satsningen ännu bättre. Lyssna på veckans avsnitt för att höra hur de tänker och om hur offentliga måltider kan påverka landsbygdsföretagen.
  • Måltidsmässa i Uppsala
    Offentliga gastronomer håller sig uppdaterade och inspirerade med lokal måltidsmässa.
  • Branschdialog – hur håller vi koll på var maten kommer ifrån?!
    MATtanken inbjuder tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och Länsstyrelsen i Västra Götaland till en branschdialog tisdag 9 oktober i Göteborg.
  • Receptsamling Receptbok med klimatsmart mat
    Vad sägs om "Odlarens omelett med marinerade vaxbönor" eller "Vildsvins- och rotsaksgryta" till lunch? Klimatrådet i Jönköping har tagit fram recept till en hållbar inspirationsmeny.
  • Se webbinariet om upphandling av lokal mat i efterhand
    Den 30 augusti arrangerade MATtanken ett webbinarium om utmaningarna och möjligheterna med att upphandla lokal mat till våra offentliga kök. Det spelades in och kan ses här.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster