Landsbygdsnätverket

Nyhetsarkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

 • Matglädje på menyn med de äldres egna recept
  På Tubberödshus och Lilldals äldreboende på Tjörn är måltiden en integrerad del i omsorgsarbetet och de boende är med och planerar menyn.
 • Kommunens egna kor ger mer än bara kött
  Ludvika kommuns kor håller inte bara markerna öppna, de ingår i såväl integrations- som förskoleverksamhet. Och måltidsverksamheten får kött av högsta kvalitet.
 • Se webbinariet om krisberedskap i efterhand
  Hur bygger vi ett samhälle som är rustat för att klara kriser? Hur kan en kommun lösa livsmedelsförsörjningen för sina invånare? Det var några av frågorna som togs upp i MATtankens femte webbinarium. Det spelades in och du kan nu se det i efterhand.
 • Sammanställning av måltidspolicyer
  De flesta av Sveriges kommuner har en politiskt fastställd måltidspolicy/kostpolicy. På denna sida har vi sammanställt länkar till många av dem tillsammans med uppgift om vilket år de fastställdes.
 • Måltidspolicy - hyllvärmare eller rättesnöre?
  De flesta kommuner och regioner i landet har politiskt beslutade måltidspolicyer eller kostpolicyer. Ett sådant policydokument skapar en grund att utgå ifrån vid utvecklingen av måltidsverksamheten. Här ger vi några tips att använda vid framtagandet av en måltidspolicy.
 • Örebro läns godaste hållbara recept
  I ett projekt i Örebro län deltog 42 kök från sjukhus, skola och äldreomsorg för att utveckla och sprida metoder för hållbara måltider. Resultatet blev bland annat två receptsamlingar.
 • Spjutspetsmåltider för framtida generationers hälsa och miljö
  Maten vi äter har stor påverkan på vår hälsa, vår miljö och vårt klimat. I Södertälje kommun har politikerna beslutat att den mat som serveras ska utgå från ett hållbarhetsperspektiv.
 • Organisationen viktig för att locka nya kockar till de offentliga köken
  Med en decentraliserad organisation, där kocken har stor frihet, har Skövde kommun lyckats locka till sig ny kompetent personal.
 • Kor i kommunens tjänst
  I Härjedalens kommun har man upphandlat en tjänst där kor håller landskapet öppet. På köpet får man lokalt kött till de offentliga köken.
 • Nytt forskningsprojekt om hållbar offentlig upphandling av livsmedel
  Hur kan vi skapa ett hållbart livsmedelssystem? I ett treårigt projekt som startar i höst kommer det att undersökas hur användningen av hållbarhetskriterier vid offentlig upphandling kan påverka livsmedelskonsumtionen.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster