Landsbygdsnätverket

Nyhetsarkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

  • Odling ger en livslång positiv relation till maten
    På Hamiltons förskola i Helsingborg är odling en viktig del i det pedagogiska arbetet. Barnen får utforska och lära sig nya smaker av det som odlingen ger och som de tillagar tillsammans.
  • Webbinarium: Äta med gott samvete - mat som är bra för både hälsan och planeten
    I vårt nästa webbinarium får vi kunskap och inspiration till hur maten i de offentliga köken kan bli mer hållbar. Webbinariet äger rum torsdag den 2 maj kl. 13.30.

  • Sammanställning av måltidspolicyer
    De flesta av Sveriges kommuner har en politiskt fastställd måltidspolicy/kostpolicy. På denna sida har vi sammanställt länkar till många av dem tillsammans med uppgift om vilket år de fastställdes.
  • Vallens miljöskola Grönt lärande och prisbelönt kök på Vallens miljöskola
    På Vallens miljöskola som ligger drygt en mil nordväst om Sundsvall spirar det redan inomhus, snart även i pallkragar och växthus på skolgården. Gurkor, tomater, squash, en hel solrosskog, blåklint, ringblommor, potatis, sädesslag och ärtskott är några av de växter och grönsaker som eleverna på skolan sår, sköter om och skördar varje år.
  • Storkök foto Mickan Thor Lake på menyn i Ödeshögs äldreboende
    På Solgårdens äldreboende i Ödeshög händer det att de boende serveras en smakrik soppa på den inte så vanliga fisken lake som är fiskad i den stora intilliggande sjön Vättern. Detta är en del i kommunens strategi att servera offentliga måltider med råvaror från närområdet.
  • Klimatvänliga recept för offentlig måltid
    En sammanställning av receptsamlingar, kokböcker och andra tips på hur man kan skapa mer hållbara offentliga måltider.
  • FoodBoost - ett årshjul för att få snurr på god, snygg, nyttig och lärorik mat
    För att inspirera och bredda kunskapen kring mat använder Klippans kommun FoodBoost-hjulet - ett koncept för att knyta samman maten som serveras med pedagogiken.
  • Webbinarium: Matsvinnsmyter och matglädje!
    Hur kan man minska matsvinnet utan att det går ut över matglädjen? I vårt nästa webbinarium ger vi tips och inspiration till att minska matsvinnet i offentliga kök. Webbinariet äger rum måndagen den 18 mars kl. 13.30.

  • På god väg mot mindre anonym mat i de offentliga köken
    Projektet MATtanken och branschföreningen Kost & Näring har tagit ett initiativ för att tillsammans med aktörer i den offentliga måltidsbranschen nå en gemensam definition av svenskt ursprung av livsmedel. Under ett möte i Stockholm den 5 mars diskuterades ett förslag till definition med representanter för 24 olika företag, organisationer och myndigheter som på något sätt är involverade i kedjan.
  • Smarta e-tjänsten som förebygger undernäring
    Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning i Stockholm har tagit fram en e-tjänst för att förebygga undernäring hos äldre. E-tjänsten är fylld av tips, information och recept som enkelt kan nås från mobilen.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster