Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Fossilfritt 14 Farmarenergi Gemensamt bolag löste energifrågan i Löberöd
  För Farmarenergi i Eslöv började allt 2005 med ett studieprojekt om hur lantbruket kan hitta lönsamhet i sidoverksamheter kopplade till energi. 
 • Jacqueline Hellsten_Regina Westas Stedt_Aline Kärrbäck Smart Villages - allt i ett när fler blir mer #68
  Begreppet Smart Villages är hett. Alla pratar smarta landsbygder och byar. Att olika bygder tar sig an problem och möjligheter är egentligen inte nytt. Men nu finns nya verktyg och nya sätt att tänka. I #64 av Landet gav vi goda exempel. Nu tar vi ett större grepp om begreppet. Vem gör vad och när för att en bygd ska bli smartare? Det ska vi få reda på i detta avsnitt.
 • Innovationsstöd ny kampanj Mousserande vin och musselmjöl ger innovationsstödet draghjälp
  Idag drar kampanjen för att få fler att söka innovationsstödet igång. Det finns 150 miljoner kvar att söka från för att förverkliga idéer inom jordbruk, trädgårds- och rennäringen. Fem godkända projekt från hela Sverige är med som goda exempel i de filmer som släpps under kommande veckor.
 • Lauri Hyttinen från finska Landsbygdsnätverket föreläste i Landet lär om Smart Villages. "Viktigast att göra någonting" - Landet lär #13
  I tisdagens Landet lär gästades vi av Lauri Hyttinen från det finska Landsbygdsnätverket. Han berättade om hur man jobbar med Smart Villages i Finland och om vad som behöver göras framåt för att utveckla fler smarta landsbygder.
 • Låt dig inspireras - kom på integrationsträff i Vadstena
  Är du engagerad i och jobbar praktiskt med integration på landsbygden? Vill du ha mer information och inspiration? Då är du välkommen till en träff med möjlighet att både ta emot och sprida erfarenheter.

Landet - PODDEN BORTOM STORSTAN #67

Begreppet Smart Villages sprids över Sverige. Och vi är bra på det här uppe i norr. I #64 av podden gav vi er konkreta exempel på vad smarta bygder och byar kan vara.

I detta avsnitt tar vi ett bredare grepp. Vad kan till exempel kommunerna göra och vem gör vad för att just din bygd ska bli smartare?

Landet läR

- webbinarier #13

I nästa Landet lär ska det handla om Internet of Things och det uppkopplade lantbruket. Föreläser gör Ove Kondradsson, Agro Väst.

Se tidigare avsnitt av Landet lär och anmäl dig till kommande webbinarier!

Tisdagar, 12:00-12:45.

projektet mattanken

KALENDER

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU